Aurinkovoimaloita myydään nyt joka suuntaan

Uusiutuvaa energiaa halutaan tuottaa vapaa-ajan asuntojen, yritysten, maatilojen, taloyhtiöiden sekä omakotitalojen katoilla.

BIOLAN EKOASUMINEN ja Terrasol Trading toivat toisistaan tietämättä maahan Winaicon aurinkopaneeleja ja Froniuksen inverttereitä. Kun päällekkäisyys huomattiin Terrasol Trading luopui maahantuonnista. Yhteistyötä on tiivistetty hyvien kokemusten myötä. Leminen on tyytyväinen voidessaan keskittyä myyntiin ja asennukseen. Tosin myyminen on hänen mielestään hiukan väärä sana.

Me haluamme tarjota oikeaa tietoa, emme me yritä myydä. Laskemme asiakkaan energiakulutuksen perusteella optimaalisen kokoisen voimalan sekä arvion takaisinmaksuajasta, eli missä ajassa voimala omilla tuotoillaan kustantaa ostohintansa takaisin. Asiakkaan kannalta tämä on helppo avaimet käteen-homma. Aurinkovoimaloiden tarjoajia riittää, mikä on asiakkaan kannalta sekä hyvä, että huono asia. Tarjouksia voi kysyä monelta toimijalta mutta niiden vertailu voi olla vaikeaa. Biolan Ekoasuminen Oy:n tuotepäällikkö Samuli Sievi-Korte kehottaakin katsomaan tuotteen teknistä takuuaikaa joka ei ole sama kuin tuottotakuu ja vasta sitten hintaa.

– Ajatushan on, että järjestelmä olisi katolla kymmeniä vuosia ja Winaicon paneeleilla tuotteen tekninen takuu on 25 vuotta. Paneelien tehossa on jonkin verran eroa mutta laadussa Sievi-Kortteen ja Lemisen mukaan sitäkin enemmän. Valmistajat myöntävät tuotteille yhä pidempiä takuuaikoja.

– Kuluvana vuonna ensimmäiset kyselyt tulivat ennen kuin kevätaurinko edes alkoi paistaa. Tavanomaisesti aurinkoenergiasta kiinnostutaan vasta maalis-huhtikuussa. Kiinnostuksen aikaistumisen ja vilkastumisen on pistänyt merkille myös Sievi-Korte.

– Johtuuko se sitten siitä, kun talvella kovat sähkölaskut yllättivät
ihmiset, vai mietityttääkö maailmantila? Osa asiakkaista haluaa olla mahdollisimman riippumattomia ulkoisista tekijöistä. Sähkö tuskin halpenee ja samanlaista hintakehitystä povataan öljylle. Paneelien osalta se tarkoittaa laskennallisen takaisinmaksuajan lyhenemistä.
Yrityksiä kiehtoo rahansäästön lisäksi investointien vähennysmahdollisuus sekä hiilijanajäljen pienentäminen. Painetta
vihreään siirtymään tulee monesta suunnasta. Voidakseen vastata kasvaneeseen kysyntään Leminen on kasvattamassa yrityksen henkilöstömäärää. Hänen tavoitteensa on koota asennustiimejä, jotka voivat omatoimisesti työskennellä kohteissa.

Omakotitalo – öljylämmitteinen

Omakotitalo – öljylämmitteinen Monesti kuulee sanottavan, että meillä ei kulu paljon sähköä, kun lämmitysmuotona on öljypolttimella toimiva keskuslämmitys. Itse ajattelin samansuuntaisesti, mutta onneksi Terrasolin miehet

Lue lisää »

Omakotitalo sähkölämmityksellä

Aurinkovoima on vastaisku kallistuneelle sähkölle Omistan isohkon suoralla sähkölämmityksellä lämpiävän talon, jossa vuosikulutus oli noin 27 000 kWh vuodessa. Monesti kävi mielessä, että jotain pitäisi

Lue lisää »

Broilerikanala – Sarkainsuontila

Broilerikanala – Sarkainsuontila Asiakas oli hankkinut kollegansa suosituksesta 70kW:n aurinkovoimalan, tilansa suuren sähkönkulutuksen hillitsemiseksi.Nyt hän halusi laajentaa uusiutuvaa aurinkosähköjärjestelmäänsä vielä 50 kW:lla ja päätyi useiden

Lue lisää »

Metsästyskoppi

Metsästyskoppi Olemme asentaneet voimaloita saarissa oleviin mökkeihin, kuin myös ulkorakennuksiin, mihin tarvitaan sähköä / valoa eikä kiinteätä verkkokaapelia kannata vetää. Tällöin puhutaan ”Off Grid” voimalasta,

Lue lisää »

Munituskanala

Munituskanala Sähkönsiirto- tai energiayhtiön energiaseurannasta pääsee näkemään todellista tietoa, että aurinkovoima oikeasti kannattaa. Olipa sitten munitus-, broilerikanala, sikatila tms. Vastaavasti yritykset, jotka toimivat vain päiväsaikaan

Lue lisää »