Munituskanala

Sähkönsiirto- tai energiayhtiön energiaseurannasta pääsee näkemään todellista tietoa, että aurinkovoima oikeasti kannattaa. Olipa sitten munitus-, broilerikanala, sikatila tms. Vastaavasti yritykset, jotka toimivat vain päiväsaikaan ja energian kulutuskin on pääsääntöisesti valoisaan aikaan, tällöin tuotot ja säästöt ovat vieläkin rajumpia. Esimerkkinä on munituskanala, johon olemme asentaneet aurinkovoimalan.


Energiaseurannan pylväsdiagrammista näemme, että jo maaliskuun alussa aurinkovoimala tekee kuuden tunnin (klo 11.00–18.00) täyden loven sähkölaskuun. Huomatkaamme myös, että päivän pidentyessä kesää kohti, tuotot ja säästöt vain kasvavat. Kanalassahan tarvitaan sähköä ruokintaketjuille, lantamatoille, kierukkakuljettimille, munamatoille, pakkaukseen, lämmitykseen ja valaistukseen. Auringon noustessa kesäaikaan, lämpötilat nousevat päivälämpötilan noustessa, joten jäähdytyspuhaltimet tekevät työtään ja ottavat enemmän tehoja jäähdyttääkseen, mutta mikä parasta, auringon noustessa myös energian omatuotanto kasvaa omassa voimalassa. Toisin sanoen vanha sananlasku pitää kyllä paikkansa: ”Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot”.

Omakotitalo – öljylämmitteinen

Omakotitalo – öljylämmitteinen Monesti kuulee sanottavan, että meillä ei kulu paljon sähköä, kun lämmitysmuotona on öljypolttimella toimiva keskuslämmitys. Itse ajattelin samansuuntaisesti, mutta onneksi Terrasolin miehet

Lue lisää »

Maatilansähkö

Aurinkovoimaloita myydään nyt joka suuntaan Uusiutuvaa energiaa halutaan tuottaa vapaa-ajan asuntojen, yritysten, maatilojen, taloyhtiöiden sekä omakotitalojen katoilla. BIOLAN EKOASUMINEN ja Terrasol Trading toivat toisistaan tietämättä

Lue lisää »

Omakotitalo sähkölämmityksellä

Aurinkovoima on vastaisku kallistuneelle sähkölle Omistan isohkon suoralla sähkölämmityksellä lämpiävän talon, jossa vuosikulutus oli noin 27 000 kWh vuodessa. Monesti kävi mielessä, että jotain pitäisi

Lue lisää »

Broilerikanala – Sarkainsuontila

Broilerikanala – Sarkainsuontila Asiakas oli hankkinut kollegansa suosituksesta 70kW:n aurinkovoimalan, tilansa suuren sähkönkulutuksen hillitsemiseksi.Nyt hän halusi laajentaa uusiutuvaa aurinkosähköjärjestelmäänsä vielä 50 kW:lla ja päätyi useiden

Lue lisää »

Metsästyskoppi

Metsästyskoppi Olemme asentaneet voimaloita saarissa oleviin mökkeihin, kuin myös ulkorakennuksiin, mihin tarvitaan sähköä / valoa eikä kiinteätä verkkokaapelia kannata vetää. Tällöin puhutaan ”Off Grid” voimalasta,

Lue lisää »