Omakotitalo - öljylämmitteinen

Monesti kuulee sanottavan, että meillä ei kulu paljon sähköä, kun lämmitysmuotona on öljypolttimella toimiva keskuslämmitys. Itse ajattelin samansuuntaisesti, mutta onneksi Terrasolin miehet oikaisivat hieman ajatuksiani. Päätin asennuttaa aurinkopaneelit, joten nyt voi käyttöveden lämmittää itsetuotetulla aurinkosähköllä, mikä on ilmaista ja todella huoletonta, alkuinvestoinnin jälkeen.

Ja mikä parasta, niin sähkön siirtomaksukin pienenee energiamaksun lisäksi, koska siirto lasketaan käytetyn energian mukaan. Aikaisemmin öljypoltin pöhisi alakerrassa koko kesän ja sylki euroja ja saastetta taivaalle hormin kautta, vain saadakseni lämmintä käyttövettä talouteen. Aurinkopaneeleiden asennuksen jälkeen voin sammuttaa öljypolttimen maaliskuun tienoilla. Kevätaurinko paistaa silloin jo kirkkaasti ja kun on kirkasta, on öisin myös kylmää eli aurinkoenergia soveltuu erinomaisesti lopputalveen. Vastaavasti kesähelteillä voimme hyvin omatunnoin viilennellä asuntoamme ilmalämpöpumpulla. Asennutimme pari kuukautta myöhemmin päiväkäyttökellon lämminvesivaraajan ohjaukseen. Oli todella mielenkiintoista nähdä sähkönsiirtoyhtiön sivuilta, että sähkön kulutus tipahti asentajan tunnin työllä, sekä 40 euron ohjauskellolla noin 40% vaikka säästöä oli tullut jo sitä ennenkin. Tällä toimenpiteellä säästämme noin 1000 litraa polttoöljyä vuodessa! Voimala maksoi tuotoillaan itsensä takaisin noin viidessä vuodessa, joten en voi kuin suositella! Aurinkovoimalassa puhutaan sijoituksesta, joka tuottaa välittömästi asennuksen jälkeen ja kun kyseisillä Winaiconin paneeleilla on tuotetakuukin mahtavat 25 vuotta, tuottotakuun lisäksi, niin en oikeasti keksi tuottavampaa sijoituskohdetta rahoilleni.


Terveisin todella tyytyväinen asiakas!

Maatilansähkö

Aurinkovoimaloita myydään nyt joka suuntaan Uusiutuvaa energiaa halutaan tuottaa vapaa-ajan asuntojen, yritysten, maatilojen, taloyhtiöiden sekä omakotitalojen katoilla. BIOLAN EKOASUMINEN ja Terrasol Trading toivat toisistaan tietämättä

Lue lisää »

Omakotitalo sähkölämmityksellä

Aurinkovoima on vastaisku kallistuneelle sähkölle Omistan isohkon suoralla sähkölämmityksellä lämpiävän talon, jossa vuosikulutus oli noin 27 000 kWh vuodessa. Monesti kävi mielessä, että jotain pitäisi

Lue lisää »

Broilerikanala – Sarkainsuontila

Broilerikanala – Sarkainsuontila Asiakas oli hankkinut kollegansa suosituksesta 70kW:n aurinkovoimalan, tilansa suuren sähkönkulutuksen hillitsemiseksi.Nyt hän halusi laajentaa uusiutuvaa aurinkosähköjärjestelmäänsä vielä 50 kW:lla ja päätyi useiden

Lue lisää »

Metsästyskoppi

Metsästyskoppi Olemme asentaneet voimaloita saarissa oleviin mökkeihin, kuin myös ulkorakennuksiin, mihin tarvitaan sähköä / valoa eikä kiinteätä verkkokaapelia kannata vetää. Tällöin puhutaan ”Off Grid” voimalasta,

Lue lisää »

Munituskanala

Munituskanala Sähkönsiirto- tai energiayhtiön energiaseurannasta pääsee näkemään todellista tietoa, että aurinkovoima oikeasti kannattaa. Olipa sitten munitus-, broilerikanala, sikatila tms. Vastaavasti yritykset, jotka toimivat vain päiväsaikaan

Lue lisää »